Het Havenbedrijf Antwerpen heeft op aanvraag een infobrochure opgesteld waarin overzichtelijk alle projecten te zien zijn m.b.t. ligplaatsen die in de pijplijn zitten.

Ze zijn zich er namelijk door herhaaldelijke boodschappen van bewust dat hier een probleem zit voor de binnenvaart. Met deze brochure willen ze in één oogopslag weergeven wat de mix van verschillende initiatieven zijn die op korte en middellange termijn een verbetering in het aantal lig- en wachtplaatsen in de Antwerpse haven zal opleveren.

Naast de infobrochure is er ook een proefperiode in gang gezet van 1 april tot en met 31 mei 2019 met een vaste schutting voor de Van Cauwelaertsluis.

In 2020 stappen ze bij het Havenbedrijf Antwerpen over naar een digitaal aanmeldings- en boekingsplatform voor de binnenvaart. Dit platform maakt het voor binnenschippers mogelijk om zich digitaal aan te melden voor:

- een verblijf

- een sluisreservatie te maken

- de digitale toestandskaart van de ligplaatsen te raadplegen van de Haven van Antwerpen

Om deze sluisplanning transparanter te maken naar de binnenvaart, willen ze onderzoeken of ze dit kunnen verwezenlijken door te werken met vaste uren voor de schuttingen. Hiervoor is het noodzakelijk om een proefperiode in te lassen voor de Van Cauwelaertsluis.

Indien de alternatieve sluizen buiten werking zijn, wordt de proefperiode vanzelfsprekend opgeschort.

Meer info?

Bekijk de infobrochure en de nautische mededeling in bijlage voor meer informatie. Of bekijk de volledige nieuwsbrief van het Havenbedrijf hier.

Rubrieken / Classé dans : Geen categorie ~ Trackback

Reacties zijn gesloten.