Toegelaten vaarsnelheden

{ 7 december, 2018 }

De Vlaamse Waterweg hecht samen met de vele waterweggebruikers belang aan een veilige vaaromgeving. Met duidelijke regels leiden zij het scheepvaartverkeer in goede banen. Want goede afspraken maken goede vrienden. In het belang van ieders veiligheid moeten vaarregels nageleefd worden, met collegialiteit tussen de waterweggebruikers onderling.

Veilig varen betekent ook het respecteren van de vaarsnelheden uit respect voor varende en aangemeerde collega-waterweggebruikers. Te hoge vaarsnelheden zorgen immers voor hinderlijke golfslag en houden risico’s bij laad- en losoperaties in. Bovendien zorgt een correcte snelheidshandhaving voor een vlotte doorstroming en optimale sluisplanning op de waterwegen.

Op basis van de studie vaarsnelheden die door de UGent werd uitgevoerd, voert De Vlaamse Waterweg de nieuwe maximale vaarsnelheden in vanaf 1 januari 2019. Deze vaarsnelheden vind je terug op: www.visuris.be/vaarsnelheden

Er werd een aparte flyer ontwikkeld voor beroepsvaart en pleziervaart. Deze informatie is op vraag van de sector enkel digitaal beschikbaar.

Deze nieuwe vaarsnelheden zullen gemonitord en geëvalueerd worden met de vertegenwoordigers van de beroeps-, passagiers- en pleziervaart.

Rubrieken / Classé dans : Geen categorie ~ Trackback

Reacties zijn gesloten.